Met leerlingen gespeeld bij Albert Heyn en verschillende verzorgingstehuizen oa. Anewende, Ameniet en Ijsvogel kerst 2020. Alle leerlingen mochten niet meedoen door coronaregels. 

Op de volgende koperblaasintrumenten kun je les krijgen

Van linksboven naar rechtsonder: trompet, bugel, cornet, waldhoorn, tenortuba en soms ook trombone.

Hoe wordt er les gegeven

Ik volg het raamleerplan van de landelijke muziekexamens. Alle leerlingen die les krijgen via Excelsior Ermelo ( Cultuurkust Harderwijk) of MVU Ugchelen of prive worden opgeleid volgens dit raamleerplan. Na ongeveer twee a twee en een half jaar gaan de leerlingen voor Examen A dat bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. Na weer twee jaar gaan de leerlingen voor Examen B. De opzet is hetzelfde als voor examen A worden er hogere eisen gesteld. Voor de gemotiveerde leerlingen is er ook nog een examen C en D.

Het doel van muziekles is dat elke leerling op zijn eigen niveau zelfstandig kan musiceren. De leerling speelt een belangrijke rol bij de muziekkeuze tijdens de les. 

Vooral het plezier hebben in muziek maken is heel belangrijk. Het samenspelen, het organiseren van concertjes en jaarlijkse solistenconcours en natuurlijk het samenspelen bij de muziekvereniging hebben een grote rol bij het motiveren van leerlingen

De muzieklessen kunnen gevolgd worden via een muziekvereniging. De leerling kan dan een instrument in bruikleen krijgen van de muziekvereniging en er wordt samengespeeld met leeftijdgenoten in een leerlingenorkest en jeugdorkest. Via Cultuurkust Harderwijk geef ik les bij Excelsior Ermelo. Verder geef ik les bij muziekvereniging Ugchelen. Wilt u uw zoon/dochter niet bij een muziekvereniging laten spelen ( al is dat wel heel mooi in een orkest spelen!!) dan is er de mogelijkheid van privelessen. Ook les voor volwassen is mogelijk.