Over mij

De liefde voor muziek is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader speelde bugel en mijn mijn zus alt saxofoon en later ook hoorn  bij de plaatselijke muziekvereniging CMV Crescendo te Drachten. En mijn moeder zong graag.  En zo kreeg ik op 9 jarige leeftijd een instrument in handen gedrukt namelijk de bugel. Aanvankelijk kreeg ik les van mijn vader, maar al snel kreeg ik les via de muziekschool De Meldij.

Aan alle docenten heb ik goede herinneringen: Tjipke Jeninga, Anne van der Sluis, Jan Liefers, Henk Hendrix en Oeds Jongsma. De laatsgenoemde stimuleerde mij om naar het Conservatorium te gaan. Oldrich Milek was mijn docent en ben afgestudeerd voor Docerend Musicus en Uitvoerend musicus. Van alle docenten heb ik de liefde voor muziek gekregen en die wil ik graag doorgeven.

Zoals u al op de startpagina hebt kunnen lezen ben ik op vele terreinen bezig met muziek maken. Het lesgeven, hoornspelen en dirigeren. Daarbij speelt het geloof een belangrijke rol, daarom speel en luister ik ook graag naar muziek waar het Christelijk geloof een rol speelt. zoals klassieke muziek met een geestelijke strekking zoals de Auferstehungssymfonie van Mahler, maar ook de mooie kerkliederen zoals psalmen, geestelijke liederen. Kort geleden is een CD uitgekomen met Israelische muziek, voornamelijk Joodse gebeden met onder ander Kol Nidrei van Max Bruch.  De hoorn speelt een belangrijke rol op deze CD. In de link van het menu kunt u vinden hoe u de CD kunt bestellen.